Welke voeding heeft jouw geautomatiseerde apparaat of project nodig: 12V of 24V?

Bij laagspannings-gelijkstroomtoepassingen is het belangrijk om de technische specificaties en het toepassingsgebied van het apparaat te begrijpen om de juiste spanning te bepalen. Over het algemeen is 24V geschikt voor industriële omgevingen, terwijl 12V-motoren met reductoren beter passen bij huishoudelijke toepassingen.

In dit artikel bespreken we enkele 12V-toepassingen en de geschikte motoren en reductoren.

12V-motoren met reductoren: toepassingsgebieden

Wanneer zijn 12V-motoren met reductoren nuttig? Op basis van onze ervaring kunnen we enkele voorbeelden geven.

Voor huishoudelijke toepassingen zijn 12V gelijkstroommotoren ideaal voor autonome robotmaaiers. Deze worden buiten gebruikt en kunnen met een IP66-certificering worden geleverd om bescherming te bieden tegen water en vaste deeltjes.

Onze 12V-motorreductoren zijn ook geschikt voor geautomatiseerde poorten, automatische deuren en beveiligde draaideuren. In het laatste geval werd de 12V-motor gecombineerd met een pendelwielreductor voor een compact ontwerp, hoog rendement en eenvoudige bediening.

12v_dc_elektrische_motoren

12V-motoren uit de Alu DC-serie

Voor een overzicht van onze 12V gelijkstroommotoren presenteren we de Alu DC-serie van aluminium. Deze serie is ideaal voor diverse industriële en huishoudelijke toepassingen.

  • ND-motoren met zeldzame aardmetalen: Permanentmagneetmotoren in Neodymium met 12V en 24V gelijkstroom, hoog koppel en compact formaat. Ze hebben een magnetisch veld, gegenereerd door permanente Neodymiummagneten (NdFeB), een cilindrische behuizing zonder ventilatie en zijn beschikbaar in een diameter van 65 mm. Ze werken op laagspanningsvoeding van 12 of 24V gelijkstroom, met een vermogen van 160 of 250W (S2), hoog startkoppel en bieden meer koppel en vermogen dan vergelijkbare gelijkstroommotoren met permanente magneten.
  • EC-motoren met permanente magneten: Gelijkstroommotoren met permanente magneten, verkrijgbaar in zes bouwgroottes. Ze hebben een cilindrische behuizing zonder ventilatie en zijn beschikbaar in diameters van 42, 52, 65, 81, 104 en 110 mm. Een DC-rem is mogelijk op de 110 mm-versie. Deze motoren werken op een laagspanningsvoeding van 12 of 24V gelijkstroom, met een vermogen van 30 tot 800W (S2), en hebben een hoog startkoppel en hoog vermogen in een compact formaat.
  • EC-motoren met IP66-bescherming: Deze gelijkstroommotoren met permanente magneten zijn voorzien van IP66-bescherming. Ze genereren een magnetisch veld door permanente magneten en hebben een cilindrische behuizing met interne borstels. De laagspanningsvoeding is 12 of 24V gelijkstroom, met een vermogen van 100 tot 800W (S2).

12V-motoren met reductoren uit de Alu DC-serie

Alle bovenstaande motoroplossingen kunnen worden gecombineerd met verschillende typen reductoren om perfect aan te sluiten op jouw toepassing.

Ben je op zoek naar de beste motorreductoroplossing voor jouw project? Dankzij onze ervaring kunnen we jouw specifieke behoeften analyseren en een combinatie van motor en reductor samenstellen die efficiënt en effectief is.

Met onze configurator vind je eenvoudig de oplossing die het beste bij jou past. Ga meteen aan de slag!

Advies bij twijfel

Wanneer u een toepassing heeft waarbij u twijfels heeft over het eventueel gebruik maken van laagspannings en gelijkstroomtoepassingen raadpleeg dan uw specialist.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen uw doelen te bereiken. Tel. 033 451 9505 of [email protected]

 

 

Richiedi informazioni

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden